Пиле с балсамов оцет, медена глазура и салата от рукола

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Тази домашна глазура от мед, придава сладък аромат на всякакво месо -  пиле, риба или свинско. Пилето е добър източник на протеин и освен това има безброй начини да стане интересно и вкусно. Това е една много добра рецепта за уикенда, защото обикновено повечето съставки са налични в килера.Добавянето на рукола и консервиран нахут осигурява зеленчуци и витамини, за да бъдат всички доволни.

4 порции, Време за приготвяне - 30 минути

СЪСТАВКИ:

ПИЛЕ

1 супена лъжица зехтин

4 пилешки бутчета (около 1, 3/4 кг)

Сол

Пипер

1/2 чаша балсамов оцет

1/4 чаша пчелен мед

1 супена лъжица соев сос с ниско съдържание на натрий

2 скилидки чесън, накълцани

САЛАТА

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица винен оцет

1 ч.л. пчелен мед

1 ч.л. дижонска горчица

Сол (хималайска)

Пипер

Около 1 консервна кутия нахут, изплакнат

1 чаша чери домати, разрязани наполовина

1/2 краставица без семки, нарязана на 4 парчета по дължина и после на кубчета

Ок. 200 грама рукола (около 8 чаши)

ИНСТРУКЦИИ:

НАПРАВЕТЕ ПИЛЕТО

Загрейте фурната до 220 – 230 градуса. Загрейте зехтина в голям тиган или тенджера на средна температура. Поръсете пилето с 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер, всяко парче, поставете в тигана с кожата надолу и сгответе до златисто кафяво и хрупкаво, 7 до 8 минути. Обърнете пилето, гответе още 1 минута, след това прехвърлете тигана/тенджерата във фурната и печете, докато се сготви, от 8 до 10 минути.Преместете в съд за сервиране. Изсипете в него всичко, освен 1 супена лъжица мазнина, която да остане в тигана.

Докато пилето се готви, в малка купа комбинирайте балсамов оцет, мед и соев сос. Когато пилето е готово, добавете чесън в тигана и гответе на средна температура, разбърквайки, 1 минута.Добавете сместа с оцета и оставете да къкри, като се разбърква често, докато течността намалее почти наполовина и достигне консистенцията на кленов сироп, 6 до 8 минути.

 

НАПРАВЕТЕ САЛАТАТА

  В голяма купа разбъркайте заедно зехтин, винен оцет, мед, дижонската горчица и 1/4 чаена лъжичка сол и ¼ ч.л. черен пипер. Добавете нахута, доматите и краставиците и разбъркайте.

Сложете руколата в чиния и сервирайте с пилето.

Хранителни стойности за една порция - 570 калории, 28,5 г мазнина (7 гр. НАСИТЕНИ), 33 гр. протеини, 690 мг. натрий, 44 гр. въглехидрати, 6 гр. фибри


 

Коментари към "Пиле с балсамов оцет, медена глазура и салата от рукола":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg