По-малко сън, момичета! Така е полезно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Винаги сме слушали за това колко е полезно и жизнено необходимо да си вземаме оптималната доза сън. Е, сега учените заеха съвсем различна позиция. Според последните проучвания за жените никак, ама никак, не е полезно да спят много.

И за да сме по-точни, ще кажем, че е препоръчително дамите да дремват малко по-малко от 7 часа! Това време е златната среда за мъжете, но за представителките на нежния пол нещата далеч не стоят така. Всъщност твърде „спящите красавици“ се подлагат на риск от сърдечно-съдови заболявания, което не е за подценяване.

Е, момичета, хубавото от цялата работа е, че имате повод да не се ядосвате в случаите, когато не сте си доспали, за да стигнете навреме на работа.

А иначе, за да стигнат до въпросния извод, учени от Йеил направили проучване с доброволци, разделени на 3 групи. Първата спала по по-малко от 6 часа, втората по 7-8 часа, а третата - над 8 часа.

За мъжете резултатите не били никак изненадващи. Както споменахме, идеалното време за сън при тях е 7 часа. За жените обаче е препоръчително да си навиват часовника малко преди 7-мия час, за да избегнат риска от сърдечно-съдови заболявания.

От изследването станало ясно още нещо интересно. Както липсата на сън, така и успиването предизвикват раздразнение, невнимание, промяна на настроението или най-общо казано – стрес!

Така че винаги трябва да се търси златната среда!  


 

Коментари към "По-малко сън, момичета! Така е полезно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg