Повечето марки чай съдържат вредни химикали

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Повечето марки чай съдържат вредни химикали!
Въпреки, че е широко разпространено мнението, че чая е по-здравословен източник на кофеин от кафето или енергийните напитки, конвенционалните марки чай показват съдържание на високи нива на токсични вещества като флуорид и пестициди. Нивата, открити в тези продукти са толкова високи, че те не се считат за безопасни за консумация. Както при повечето продукти и при чая тези нива са различни. Изборът да спестите няколко лева с по-евтин чай може да ви струва много повече, когато става въпрос за здравето ви.

Стандартните чайове могат да съдържат флуориди и пестициди

Повечето от чая не се измива, преди да се разпределя в торби и чували. Ако чаят се пръска с пестициди, тези пестициди ще влезнат директно в чашата ви. Много марки не биологичен чай съдържат пестициди, които са известни канцерогени. Популярни марки чай често включват в състава "естествени аромати", което кара много потребители да мислят, че купуват добри, чисти съставки. Но има цял списък със значения на "натуралните аромати".
Изследване, публикувано в „Food Research International” установява, че значителен процент от населението на Обединеното кралство значително превишава препоръчваната дневна доза флуорид, който може да доведе до вредни последици за здравето. Установено е, че увеличената доза идва конкретно от консумацията на чай. Прекомерното приемане на флуорид може да доведе до проблеми с костите и зъбите, както и проблеми с бъбреците.

От къде идва флуорида?

Чаените растенията поглъщат флуорид от почвата и го натрупват докато растат, така че по-старите листа съдържат най-много флуорид. Евтините чайове често са изработени от възрастни чаени листа, които съдържат повече флуорид. Тези чайове също съдържат най-малко количество антиоксиданти и намаляват ползите за здравето, свързани с пиенето на чай.

Кои марки съдържат най-много токсини?

Канадска броадкаст корпорация „The Canadian Broadcasting Corporation” всъщност провежда проучване на няколко популярни международни фирми за чай, в това число известните:
„Twinnings” ,„Lipton” ,„No Name”, „Tetley”, „Uncle Lee’s Legends of China” ,„King Cole” „Signal”.

Обезпокоителното е, че Си Би Ес установява, че половината от марките чай съдържат ниво на токсини, които превишават законната граница. Най-големите нарушители са:
Кинг коул (King Cole), който съдържа монокротофос - химикал, който в момента е в процес на забрана, тъй като причинява нередовен сърдечен ритъм и дори кома.
Легендите на чичо Лий за Китай (Uncle Lee’s Legends of China), който съдържа повече от 20 вида пестициди. Един от тях е ендосулфан, което предизвиква щети на нервната система.

Ноу нейм (No Name), който съдържа повече от 10 вида пестициди

Това не означава, че другите марки чай са напълно безопасни. В действителност е установено, че само чай Червена роза „Red Rose”не съдържа никакви пестициди.

Как да се избегнат токсичните химически вещества в чая?

Не е нужно да спрете пиенето на чай напълно, за да се пазите от вредните токсини и пестициди, които могат да попаднат във вашата чаша. В края на краищата, чаят носи невероятни ползи за здравето. И така, какво е решението?

Опитайте да минете на бял чай. Той има най-малко количество флуорид, защото е направен от млади листа.
Не забравяйте да си купите откъснати листа чай или сварите собствения си чай хубаво.
Купете органичен чай! Изберете сертифицирани марка чай без ГМО.

Проверете списъка на съставките, за да се уверите, че няма добавени аромати или ГМО съставки към чаените листа.
Много ресторанти използват за приготвяне на чай марки, които са известни като пълни с пестициди, така че бъдете внимателни, когато поръчвате чай навън.

Знаете правилното време за приготвяне на някои видове чай. Черния чай трябва да бъде запарен в продължение на 3-5 минути; бели или зелени чайове се запарват в продължение на 2-3 минути; и билкови чайове трябва да бъдат запарени за минимум пет минути и по-дълго ако искаме по-силен чай.
Ето списък на пакетирани чайове, които са безопасни!
 

  1.    Red Rose
  2.    Numi Tea
  3.    Rishi Tea
  4.   EDEN Organic
  5.   Organic Stash
  6.  Choice Organic Teas
  7. Two Leaves
  8. Organic Tazo
  9. Organic Traditional Medicinals

 

Коментари към "Повечето марки чай съдържат вредни химикали":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg