Позитивизмът се учи! Ето как... (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Има хора, които будят искреното ни възхищение. Те винаги са позитивни, въпреки всичко и всички и са истински щастливи. Сигурно сте срещали такива, може би вие сте един от тях? Но дори да не сте, никога не е късно да станете! 

Защото позитивното мислене може да се възпитава. Искрено вярваме в това и точно поради тази причина искаме да сподели с вас един текст, на който попаднахме в motivirai.me...

"Тъй като обичам да се забавлявам, съответно обичам и вицовете, ще започна с един такъв.

60-те години, голям руски град. Шефа на една голяма компания зя обувки решава да изпрати двама свои подчинени към отдалечено село да видят дали има почва за развитие. Изпраща ги обаче тайно един от друг, тъкмо и за да разбере кой от двамата е по-добър. След една седмица единия изпраща телеграма: „Шефе, връщам се, тук е пълна трагедия, хората боси ходят по улиците!“ Втория също изпратил телеграма: „Шефе, оставам! Голяма възможност! Тук всички ходят боси!“

За съжаление повечето българи (искрено се надявам да бъркам тук) са като първия подчинен. А защо трябва да бъдем като втория? Той притежава едно от основните качества, които ще ви помогнат в живота като цяло, а именно позитивното мислене. „Ха, какво толкова ще ми даде едно такова мислене, най-много да виждам наполовина пълна чаша“, ще каже някой. Аз мисля, че много повече от това! Какво имам предвид:

Както в случката по-горе вие ще забелязвате възможностите, които ще ви подтикнат към действие, да грабнете възможността. Мислейки негативно ще забелязвате пречките, които ще ви подтикнат към това да бъдете пасивни, а от там – да изпускате възможностите.

Виждайки готиното във всичко ще направите живота си като цяло по-приятен, а от там здравословното ви състояние ще се повиши значително. Учените отдавна са установили пряката връзка между начина на мислене на човек и някои болести.

Позитивното мислене ще ви помогне и да се обградите с по-готини хора, а и да виждате готините неща у тези около вас.

Човешкият мозък е устроен да забелязва тези неща, за които си мисли, а останалите да ги пропуска. Най-простият пример е упражнението с цветовете. Започнете да си мислите за червено. И в този миг забелязвате колко много червени неща има около вас. А сега за синьо. И сега започвате да забелязвате сините неща. Един мой приятел беше решил да си купува кола, която се произвежда само за Щатите и беше убеден, че в София я има 2-3 броя от нея, я няма. Е, купи си я и след това ми каза: „Абе аз като си я купих, забелязах, че е имало много повече от 2-3 от този модел“. След като си я беше купил започна да си мисли повече за този модел и съответно започна и да забелязва повече от тях. Същото нещо е и с позитивните vs негативните мисли. Ако си настроен да виждаш готините неща, то другите ще ти се изплъзват и ще минават покрай теб. И обратното.

„ОК, убеди ме да мисля позизитивно. Но струва ми се невъзможно в такъв свят около мен, с всички тези гадости, които ми се случват. Как да не изпсувам тъпата патка, дето ме засече преди малко на кръстовището?!? Или как да ми е готино, като продавачката така ми се навика преди малко?“

Това са дебни неща, които трябва да пускате да минават покрай вас. Научете се да отсявате истински важните неща от дребните. И на дребните не им обръщайте чак такова внимание. Проблемът, който повечето от вас ще срещнат (както и аз и срещу който всеки ден се боря) е, че трудно можем да контролираме това, което искаме да мислим. А това е много важно!

Първият съвет в тази насока е много мощен, но същевременно и прост – УСМИХВАЙТЕ СЕ! Когато вървите по улицата, се усмихвайте. Не е необходимо да сте се ухилили сякаш току що са ви изкарали от лудницата, а просто една готина усмивка на лицето! След 1 минута ще забележите, незнайно защо, че започва да ви става готино. Ще започнете да виждате света по различен начин!"
 


 

Коментари към "Позитивизмът се учи! Ето как... (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg