Позитивизмът се учи! Ето как... (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Ето и втората част на онези простички правила, за да се научим да бъдем по-позитивни, на които попаднахме в motivirai.me...

"Усмивката е страхотно нещо, но тя не е достатъчна. Второто и също важно нещо е контролът над мислите си! Представете си, че всички ваши мисли са като градина, в която хубавите цветя са позитивните мисли, а бурените – негативните. За да поддържате градината си красива, трябва постоянно да се грижите за нея, защото бурените постоянно ще порастват. Т.е. трябва постоянно да умеете да контролирате мислите и да не позволявате негативни емоции и мисли да ви завладяват. Един от най-добрите начини за контрол е медитацията. Ако и без това се чудите дали да запишете курс по медитация – ок, запишете, ще ви е от полза! Но това можете да го практикувате и в къщи и ще са ви необходими само 10 минути дневно!

***

„ОК, а какво да правя ако сгреша? Не мога да се спъвам на един и същи камък всеки ден. Или какво да стана безгрешен ли?“

Не, ние за това сме хора, защото грешим и това е съвсем нормално. Важното е да се поучим от грешката си да си направим съответните изводи и да продължим напред, без да влагаме каквито и да е негативни чувства в тази грешка! Забравили сте да си платите сметката за телефон, сега ви е изключен, а имате да провеждате важен разговор? Най-лошото, което би могло е да започнете да се самосъжалявате цял ден. Защо? Просто го приемете като урок, който иначе не бихте имали възможността да получите. Направете си изводите, така че следващия път да не се стига до такава грешка (в конкретния случай например навивате си аларма на телефона, която да ви подсети) и не влагайте излишни негативни емоции.

Тук искам да се разгранича от ученията, които също прокламира позитивното мислене, но видиш ли, ако силно си мислиш за нещо, то вселената по някакъв магичен начин ти го доставя. Аз не ги виждам така нещата. Според мен българската поговорка „Лозето не ще молитва, а мотика“ си важи в пълна сила. Позитивното мислене за мен е дотолкова важно, доколкото да ви покаже възможностите, към които след това да предприемете действие! Но без да се поизпотите не бихте постигнали нищо!

И тук идва следващата стъпка – определете си ясна цел, която да следвате. Приложете към себе си позитивен натиск – това може да е например обещание пред важни хора, че ще постигнете целта. Можете и да си поставите на видно място където живеете надъхващи снимки на хора, които са постигнали тази цел и всеки ден да ги гледате. Определете си точен срок за постигане на целта. И най-важното – наслаждавайте се на самия процес, докато напредвате по пътя към целите си! Живейте за момента, не съжалявайте за миналото!

„А какво да правя с работата си? Толкова я мразя! Колегите ми са отврат.“

Вършете това което ви харесва и вложете цялата си енергия там където сте ВИЕ! Това, за което чувствате, че сте роден на тоя свят".
 


 

Коментари към "Позитивизмът се учи! Ето как... (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg