Полезните свойства на оризовата вода

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Съвети
Оризовата вода съществува от векове. Тя е ферментирала вода от ориз, която се ползва като разкрасителна отвара от много жени по света.
 
Какво всъщност е оризовата вода?
 
Тя буквално е водата, която остава след накисването или варенето на ориз. Мътната течност съдържа много полезни витамини и минерали, които са източници на вещества, полезни за кожата и косата.
 
Как да си направите оризова вода?
 
Ферментиралата оризова вода е богата на витамин Б, който промотироа производството на меланин. 
 
Най-добрият вариант е да използвате водата като шампоан като също така може да добавите чаени листа и джинджифил.
 
Една от рецептите е да накиснете половин чаша суров ориз за около 15-30 минути във вода за една нощ. На сутинрта отцедената вода ще е готова за ползване
 
Друг начин е да сварите ориза и да изцедите водата от него. За по-добър мирис може да добавите няколко капки есенциални масла.
 
Има и друг начин, по който жените в китайското село Хуанглу я правят. Добавете половин чаша суров ориз във вода с няколко резенчета джинджифил, чаени листа и обелки от портокал. 
 
Изсипете сместа в керамичен съд и оставете да ферментира за около 10 дни. След това ще можете да използвате сместа като шампоан. 
 
Имайте предвид, че първият начин е за коса и кожа, но третият е само за коса.
 
Как ще ви помогне оризовата вода?
 
Оризовата вода е изключително полезна за кожата, защото съдържа много минерали и витамини, които са като супер храна за кожата. Тя също е чудесен източник на антиоксиданти и може да се ползва като почистващ продукт за грим или тонер.
 
Съдържанието на инозитол в оризовата вода пък може да заздрави и да направи косъма на косата по-еластичен.
 
Е, ако искате полезен, естествен и изключително подхранващ балсам за коса и тяло, то със сигурност трябва да опитате оризовата вода!

 

Коментари към " Полезните свойства на оризовата вода":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg