Правете секс! Той пък ще ви направи по-умни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Не че не сме го подозирали, но вече е и доказано. От любовта може и да се оглупява, но от секса? От секса се поумнява.

Учените установиха, че той засилва мозъчната дейност. А това става, тъй като по време на половия акт се отделя голямо количество хормони като тестостерон, които подобряват концентрацията, както и времето за реакция на различни дразнители.

Освен това, след като били направени специални кръвни изследвания на влюбени двойки, се оказало, че при тях се наблюдава повишено ниво на растеж на неврони. Преведено на нормален език, това означава, че те се радват на по-добро здраве и на по-остър ум!

Влюбените двойки са и много по-устойчиви на стрес. При тях различните проблеми, свързани с нервите, се наблюдават много по-рядко. И специалистите са убедени, че това до голяма степен се дължи на факта, че те се намират във фазата на връзката, когато правят страшно много секс.

Учените доказали и че сексът стимулира растежа на мозъчни клетки в хирокампуса. А именно тази зона отговаря за паметта и усвояването на знания. Депресията и стреса от своя страна свиват хипокампуса и именно любовните ласки са тези, които могат да предотвратят това.

Е, какво да кажем да такава новина, освен: „Обичайте се, хора!“.
 


 

Коментари към "Правете секс! Той пък ще ви направи по-умни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg