Прави това, от което те е... страх!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ако ви липсва самоувереност, ако искате да израснете, ако искате да промените живота си... Тогава първо - признайте пред себе си какво ви липсва, второ – разберете кои са страховете ви, и трето – изправете срещу тях!

Няма по-добър начин да дойдеш на себе си, да обикнеш себе си и да повярваш в себе си от това да преодолееш един свой страх. Доказано е, че това е безпогрешна тактика за повишаване на собствената самооценка. Покажеш ли сам на себе си, че Ти Можеш, придобиваш безценна самоувереност. А тя неминуемо те прави и по-успешен!

Защото, приятели, високото самочувствие и самоувереността са две различни неща! Първото може и да не почива на реална почва, но второто? То се основава на доказателства от личния опит. И със сигурност е мощен тласък за всеки човек да върви напред и да се развива.

Но нека се върнем на темата за страха! Има два вида страх, които си струва да се преодолеят – този, който пречи на осъществяването на вашите цели и този, който смазва вашето самочувствие.

Първата крачка към преодоляването им е изясняването им. Помислете какво искате да постигнете и какви искате да бъдете, а после си отговорете на въпроса: „Кои са нещата, които ме спират?“. Трябва да сте наясно за какво се борите и с какво се борите! Трябва ви цел, както при всяко друго начинание в живота.

След това действайте! Започнете с малки предизвикателства. По-лесно се преодоляват, образно казано, външни страхове. Ако изпитвате неприязън към змии, отидете на изложба на змии, ако ви е страх от високо, скочете с бънджи...

Докато четете, това може да ви звучи безумно, но направите ли го, ще се убедите, че най-трудна е първата крачка. Ще осъзнаете, че щом веднъж се осмелиш да прекрачиш една граница, обръщайки се назад, нещата вече не изглеждат страшни. Те изглеждат нормални.

Преодолявайки такива страхове, ще съберете смелост да се преборите и с вътрешните си задръжки. Ако винаги премълчавате, кажете си едно „Майната му!“ и кажете цялата истина в очите на този, на когото искате. Ако ви е страх да рискувате, започнете с малки рискове...

Дори и да се окаже, че сте сгрешили, повярвайте, това не означава, че сте се провалили. Защото ще разберете, че да се греши не е страшно и защото ще имате ценен опит – да, вашите грешки, от който да се поучите. Дори в тези случаи ще осъзнаете, че сте една крачка напред!

Затова приятели, давайте! Животът е, за да му се радваме, а не за да се страхуваме от него. Нали?
 


 

Коментари към "Прави това, от което те е... страх! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg