През лятото може и да не ни се яде, но затова пък обожаваме да се наслаждаваме на апетитни предястия със студено бяло вино! Ето тези запечени праскови със синьо сирене, бекон и мед, например, са убийствено вкусни за случая. Особено и ако наоколо ухае на море… Удоволствието е пълно!
Необходими продукти:
4 праскови
100 г синьо сирене
50 г бекон
2 с.л. мед
50 г орехи
Начин на приготвяне:
Разделете прасковите на половинки, извадете костилките им и ги напълнете с натрошено синьо сирене.
Отгоре поставете тънки резени бекон и залейте с малко мед. На всяка половинка праскова поставете цяла орехова ядка.
Запечете прасковите на умерена фурна за 10 минути и ги сервирайте топли!