Превърнете стъблата на броколите във вкусен и полезен чипс

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Ако обикновено изхвърляте стъблата на броколите, пропускате много! Те са не само толкова питателни, колкото и цветовете, които обикновено готвите , но са и невероятно вкусни и различни от това, което обикновено ядем. Примерен случай? Този чипс от стъбла на броколи.

Можете да ги правите всеки път, когато печете или задушавате броколи, или просто, когато имате остатъци от броколи.

Ето и рецептата за чипс от броколи:

 Време за подготовка: 5 минути. Време за приготвяне 20 минути – общо 25 минути.

Съставки:

2 стъбла (дръжки) от броколи

1 скилидка чесън, накълцан

1-2 с.л. зехтин

розова сол на вкус

черен пипер на вкус

2-3 с.л. бадемово брашно или брашно от нахут

Инструкции:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Нарежете стъблото от броколи на филийки. Сложете го в купа и я оставете настрана.

Счукайте чесъна и го добавете към стъблата от броколи.

Добавете зехтин (с напръскване) и щипка розова сол и черен пипер. Използвайте ръцете или лъжиците, за да смесите всичко и да покриете равномерно парченцата. Поставете ги  на плоча за печене или във фурната.

Печете 15 минути.

Извадете от фурната, поръсете с  бадемовото брашно отгоре и използвайте две лъжици, за да обърнете чипсовете, така че всички те да бъдат покрити с брашно. Сложете обратно във фурната за още 10 минути.

Извадете ги от фурната и оставете да изстинат няколко минути, преди да сервирате. Добавете допълнително сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.

А сега опитайте! Вкусно нали?


 

Коментари към "Превърнете стъблата на броколите във вкусен и полезен чипс":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg