Приказка за тайната на успеха

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Често ли се питате каква е тайната на успеха? Често ли ви се случва да си усложнявате живота, опитвайки се да откриете някакви „неразгадани“ похвати и техники, за да постигнете успех? А често ли забравяте, че всичко всъщност е много просто?

 

Всъщност, успехът има две основни съставни части – цел и постоянство към постигането й. Няма никакви по-сложни пътища за постигането на една мечта. Но няма и по-преки.

 

За да успеем, трябва да сме убедени в това, което гоним, трябва да сме непреклонни пред трудностите и да се учим от тях... И НЕ трябва да се оставяме на някой да ни казва, че не можем да постигнем това, което искрено искаме!

 

Всички знаем тези неща, но нека си го кажем – те лесно се забравят, когато се сблъскаме с трудностите. Затова искаме да ви споделим една история, на кото попаднахме в Мрежата и която ни показва колко е важно винаги да слушаме сърцето си...

 

"Имало едно време една групичка от малки жабчета, които решили да си организират надбягване. Целта им била да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу около кулата се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. И състезанието започнало...

 

Никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата. Чували се изказвания като например : "Ооо, пътят е толкова труден! Те НИКОГА няма да достигнат върха!" Или пък: "Не, НЯМА НАЧИН да достигнат върха! Кулата е толкова висока!"

 

И малките слабички жабчета започнали да се скапват. И се отказвали. Едно по едно... Но имало още такива, които с бодра крачка продължавали да се изкачват нагоре и нагоре. Тълпата обаче продължавала да крещи: "Толкова е трудно! Никой няма да успее!!!" И все повече жабчета се уморявали и се отказвали.

 

Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре... Това НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ!

 

На самия край всички други вече се били отказали да изкачват кулата. С изключение на онова мъничко жабче, което след неимоверни усилия, единствено успяло да стигне до върха!

 

Тогава всички други жабчета естествено поискали да разберат как точно това жабче е успяло да го направи. Един от участниците попитал малкото жабче как е намерило нужните сили, за да достигне върха? Оказало се, че... Победителят бил ГЛУХ!!!"

 

Затова, приятели, никога, никога не се поддавайте на негативните и песимистични изказвания на другите! Те ще ви говорят така, защото самите те не могат да се справят. Но мечтите се сбъдват само за тези, които се осмеляват да повярват в тях и да продължат въпреки всичко и всички!  

 

Вижте още: 

10 безценни урока за успех от Стив Джобс

Ценни уроци за успех от Опра Уинфри


 

Коментари към "Приказка за тайната на успеха ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg