Пъстърва със синьо сирене…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте от хората, за които храната е не просто необходимост, а истинско удоволствие, значи имаме изкушение за вас! Попаднахме на страхотна рецепта за пъстърва със синьо сирене, стафиди и сос от грейпфрут… Мммм, звучи толкова апетитно, че как да устоиш? А на всичкото отгоре е и полезно, и става много лесно.

Необходими продукти:

2 средно големи пъстърви

25 г краве масло

100 г синьо сирене

50 г бели стафиди

1 голям грейпфрут

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Срежете грейпфрута на две и отрежете от всяка половинка един резен. Изцедете сока от останалите половинки и с 1 с.л. от него намажете пъстървите отвътре. Поръсете с черен пипер на вкус.

След това намажете дъното и стените на подходящ съд с маслото. Напълнете всяка от рибите с половината от синьото сирене и стафидите и ги зашийте или затворете с клечки за зъби. Поставете пъстървите в намазания съд с разрезите един към друг.

Залейте рибата с останалия сок от грейпфрут, а отгоре поставете резените.

Печете ястието 14 минути, докато кожата на рибата започне да добива златист цвят.

При поднасянето й я залейте с по 2 с.л. от соса.

Добър апетит!


 

Коментари към "Пъстърва със синьо сирене… ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg