Ако сте от хората, за които храната е не просто необходимост, а истинско удоволствие, значи имаме изкушение за вас! Попаднахме на страхотна рецепта за пъстърва със синьо сирене, стафиди и сос от грейпфрут… Мммм, звучи толкова апетитно, че как да устоиш? А на всичкото отгоре е и полезно, и става много лесно.
Необходими продукти:
2 средно големи пъстърви
25 г краве масло
100 г синьо сирене
50 г бели стафиди
1 голям грейпфрут
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Срежете грейпфрута на две и отрежете от всяка половинка един резен. Изцедете сока от останалите половинки и с 1 с.л. от него намажете пъстървите отвътре. Поръсете с черен пипер на вкус.
След това намажете дъното и стените на подходящ съд с маслото. Напълнете всяка от рибите с половината от синьото сирене и стафидите и ги зашийте или затворете с клечки за зъби. Поставете пъстървите в намазания съд с разрезите един към друг.
Залейте рибата с останалия сок от грейпфрут, а отгоре поставете резените.
Печете ястието 14 минути, докато кожата на рибата започне да добива златист цвят.
При поднасянето й я залейте с по 2 с.л. от соса.
Добър апетит!