Разликата между мъдрата и умната жена

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

С какво е различна една мъдра жена от една умна жена? С начина, по който приема света и другите около себе си. Защото може и да наричаме себе си умни, но се иска мъдрост, за да приемем света какъвто е.
Попадна ни един любопитен текст, който нямаше как да не споделим с вас.

 - Умната жена открива грешките на мъжа си и му напомня, че го е предупреждавала. Мъдрата жена подкрепя, окуражава, понякога се преструва, че нищо не е забелязала.

- Умната жена в трудна ситуация ще вземе юздите в свои ръце и ще научи мъжа да живее правилно. Мъдрата жена много тънко ще покаже правилната посока и ще окаже подкрепа в намерението да стигнат там.

- Умната жена ще учи детето на математика, въпреки всичко. А мъдрата ще види в него личността.

- Умната жена в работата ще се старае да бъде по-добра от другите и да не прави грешки. Затова и много колеги ще се отнасят към нея много внимателно. Мъдрата жена създава в екипа атмосфера на любов и топлина.

- Умната жена ще се намесва в живота на порасналото си дете, ще дава непотърсени съвети и препоръки. Мъдрата жена ще позволи на детето да придобие собствен жизнен опит и ще го поддържа във всяка ситуация.

- Умната жена ще се бори с влиянието на свекървата, ще отстоява своята независимост от родителите, карайки се с тях за съветите им. Мъдрата жена се научава да се усмихва, да слуша мълчаливо и да се съгласява. И да действа по своему. С любов.

- Умната жена иска да промени целия свят, както го прави с хората около нея. Мъдрата жена ще започне да променя себе си. И да приема другите такива, каквито са.

- Умната жена мисли, че е щастлив този, който е прав. А мъдрата жена знае, че е прав този, който е щастлив.

 

Източник: Adme.ru

Превод: BeU.bg

 

Вижте още:

10 начина, по които силните жени се справят със света

Нещата, за които не сме длъжни да даваме обяснения!


 

Коментари към "Разликата между мъдрата и умната жена":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg