Едно време баба правеше най-вкусната гозба със сушени сини сливи. Толкова вкусна, че ядях от нея до пръсване! И въпреки, че на баба манджата никой не може да я направи, тази рецепта се получава доста добре. Ето как и вие да си забъркате гозба със сушени сини сливи…
Необходими продукти:
15 сини сливи
2 моркова
2 домата
100 г орехи
2 глави кромид лук
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват в олиото.
Половината домати се настъргват на ренде и се прибавят към зеленчуците. След като те уврат, се прибавят брашното и червеният пипер.
След около 10 минути се изсипват и сините сливи, на които предварително трябва да са махнати костилките. Прибавят се и ореховите ядки, солта и черния пипер.
Останалите домати се обелват и нарязват на филийки. Подреждат се върху останалите продукти, като при нужда се долива малко вода.
Гозбата трябва да къкри на слаб огън, докато водата изври.
Добър апетит!