Рецепта за грис-халва с какао

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Падате ли си по турските сладкиши? Мммм, баклава, тулумбички, халва... Ако и на вас ви потичат лигите само при мисълта за тези вкусотии, ви предлагаме да опитате една рецепта за домашна грис-халва с какао. Гарантираме ви, заслужава си!

Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. грис
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
2-3 с.л. какао
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Запържете гриса на слаб огън, докато придобие златист цвят. В отделен съд изсипете млякото, водата и захарта и оставете на котлона, докато заври. След това прибавете млякото към гриса и варете до получаването на гъста каша като бъркате непрекъснато. Сместа се разделя на две равни части като в едната се слага какаото, а в другата – канелата. Изсипва се първо сместа с канелата в тавичка и се заглажда, а отгоре сместа с какаото и пак се заглажда. По желание може да се поръси с смлени орехи или кокосови стърготини.


 

Коментари към "Рецепта за грис-халва с какао":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg