Рецепта за зеленчукова супа. Есенна!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

В това студено и дъждовно време направо си умираме за една топла супа! Ето като тази есенна зеленчукова вкусотийка! Пробвайте я и вие!

 

Необходими продукти:
2 червени камби
2 червени пипера
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
около 400 грама домати
черен пипер
400 мл вода (зеленчуков бульон)
зехтин

 

Начин на приготвяне:

В тавичка слагаме малко зехтин. Измиваме зеленчуците. Камбите и пиперът срязваме на две и почистваме от семената. Доматите срязваме на две и почистваме от дръжките Лукът измиваме добре и без да го белим от горните твърди люспи срязваме на две.

Всички зеленчуци нареждаме в тавичката, като доматите с плоската част нагоре. Скилидките чесън също не белим и слагаме в тавата.

Поливаме зеленчуците с още зехтин и печем във фурна 180 градуса за около 45 минути.

След като зеленчуците се изпекат ги обелваме, най-горните люспи на лукът изхвърляме, на чесъна също. Всички зеленчуци пасираме добре и изсипваме в тенджерка.

Слагаме пасираните зеленчуци да се варят като добавяме вода или бульон в зависимост колко гъсто искате да се получи (около 400 мл. е добре). Прибавяме на вкус сол, черен пипер и други подправки по желание - босилек, мащерка, варим още около 10 минути.

По желание може да се добави и препечен Пармезан. За целта върху фолио за печене настържете Пармезан и го запечете до златисто във фурната.


 

Коментари към "Рецепта за зеленчукова супа. Есенна! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg