В това студено и дъждовно време направо си умираме за една топла супа! Ето като тази есенна зеленчукова вкусотийка! Пробвайте я и вие!
Необходими продукти:
2 червени камби
2 червени пипера
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
около 400 грама домати
черен пипер
400 мл вода (зеленчуков бульон)
зехтин
Начин на приготвяне:
В тавичка слагаме малко зехтин. Измиваме зеленчуците. Камбите и пиперът срязваме на две и почистваме от семената. Доматите срязваме на две и почистваме от дръжките Лукът измиваме добре и без да го белим от горните твърди люспи срязваме на две.
Всички зеленчуци нареждаме в тавичката, като доматите с плоската част нагоре. Скилидките чесън също не белим и слагаме в тавата.
Поливаме зеленчуците с още зехтин и печем във фурна 180 градуса за около 45 минути.
След като зеленчуците се изпекат ги обелваме, най-горните люспи на лукът изхвърляме, на чесъна също. Всички зеленчуци пасираме добре и изсипваме в тенджерка.
Слагаме пасираните зеленчуци да се варят като добавяме вода или бульон в зависимост колко гъсто искате да се получи (около 400 мл. е добре). Прибавяме на вкус сол, черен пипер и други подправки по желание - босилек, мащерка, варим още около 10 минути.
По желание може да се добави и препечен Пармезан. За целта върху фолио за печене настържете Пармезан и го запечете до златисто във фурната.