Днес сме решили, че искаме да прегрешим с нещо много вкусно и, да, калорично. Затова без много, много да му мислим, ще си забъркаме кейк с бадеми. Ето рецептата в случай, че и на вас ви се прегрешава с нещо сладичко.
Необходими продукти:
10 г шоколад
1 пак. галета
30 г ванилия
1/8 ч.л. масло
125 г сол
300 г бадеми
5 бр.захар
300 г яйца
Брашно тип 500
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и подправете с ванилията
Отделно разбийте добре маслото и прибавете яйчената смес към него. Добавете солта и 1-2 горчиви бадеми. Бъркайте, докато сместа побелее и захарта се разтвори.
Накрая прибавете постепенно размесеното с бадемовите ядки брашно и така приготвеното кейково тесто изсипете във форма, намазана с масло и посипана с галета.
Печете 70 минути в предварително нагрята до 180 градуса фурна.
Оставете готовия кейк да изстине и тогава пригответе глазурата. На водна баня разтворете шоколада за глазурата заедно с лъжицата масло. Когато глазурата поизстине, намажете с нея кейка отгоре. Поръсете го с нарязани на ивички бадеми.
Да ви е сладко!