Рецепта за кейк с бадеми

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили, че искаме да прегрешим с нещо много вкусно и, да, калорично. Затова без много, много да му мислим, ще си забъркаме кейк с бадеми. Ето рецептата в случай, че и на вас ви се прегрешава с нещо сладичко.

 

Необходими продукти:

10 г шоколад

1 пак. галета

30 г ванилия

1/8 ч.л. масло

125 г сол

300 г бадеми

5 бр.захар

300 г яйца

Брашно тип 500

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и подправете с ванилията

Отделно разбийте добре маслото и прибавете яйчената смес към него. Добавете солта и 1-2 горчиви бадеми. Бъркайте, докато сместа побелее и захарта се разтвори.

Накрая прибавете постепенно размесеното с бадемовите ядки брашно и така приготвеното кейково тесто изсипете във форма, намазана с масло и посипана с галета.

Печете 70 минути в предварително нагрята до 180 градуса фурна.

Оставете готовия кейк да изстине и тогава пригответе глазурата. На водна баня разтворете шоколада за глазурата заедно с лъжицата масло. Когато глазурата поизстине, намажете с нея кейка отгоре. Поръсете го с нарязани на ивички бадеми.

Да ви е сладко! 


 

Коментари към "Рецепта за кейк с бадеми ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg