Рецепта за крем супа с кестени и тиква

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Да решиш да направиш супа от кестени и тиква звучи като истинско кулинарно предизвикателство! Но ако сте ценители на хубавата кухня и обичате да експериментирате, тази рецепта със сигурност ще представлява интерес за вас…

 

Необходими продукти:

50 г. настърган кашкавал

индийско орехче на вкус, настъргано

черен пипер на вкус

сол на вкус

20 мл. олио от гроздови семки

700 мл. прясно мляко  

200 мл. течна сметана

650 г тиква

100 г кестени обелени

1 стръкче магданоз

 

Начин на приготвяне:

Потапяме кестените в студеното мляко и ги слагаме на слаб до умерен огън, докато млякото се вдигне.

През това време обелваме, измиваме и нарязваме тиквата на едри парчета и я прибавяме към завиращото мляко с кестените.

Оставяме сместа на много слаб огън, докато тиквата се свари.

След това отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната, солта, черния пипер, индийското орехче и олиото. Смиламе всичко с миксер или в блендрер.

Супата сервираме с настърган кашкавал и стръкче магданоз за цвят и свежест.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за крем супа с кестени и тиква ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg