Рецепта за кускус с грозде и орехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

В забързаното ежедневие не ни остава много време за приготвянето на кулинарни шедьоври, но пък организмът ни има нужда да го заредим с нещо вкусно и полезно. Затова ви предлагаме да пробвате една рецепта, която се приготвя относително бързо и лесно и е доста здравословна и енергизираща, заради червените боровинки и орехите в нея.

Вижте как да си забъркате кускус с грозде, орехи и боровинки…

 

Необходими продукти:

100 г кускус

200 мл горещ зеленчуков бульон

100 г грозде

50 г сушени червени боровинки

50 г орехови ядки

5 стръка магданоз

1 ч. л. зехтин

сол и смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сушените боровинки се накисват в гореща вода за 30 минути.

Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се обелват и накълцват на дребно. Гроздовите зърна се измиват и нарязват на половинки.

Кускусът се залива с горещия бульон заедно със зехтина. Оставя се встрани за 5-6 минути или докато кускусът поеме целия бульон.

Към готовия кускус се прибавят отцедените и подсушени боровинки, ореховите ядки, гроздето и ситно нарязаният магданоз. Всичко се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер.

Ястието се поднася топло като основно или пък студен като салата.


 

Коментари към "Рецепта за кускус с грозде и орехи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg