Рецепта за мароканска супа „Харира”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Приготвили сме ви една екзотична рецепта за супа, която идва от най-горещите краища на света, за да ви стоплим в мразовитото време! Насладете се на тази мароканска супа „Харира” с агнешко месо, леща, нахуд, канела… Абе, все интересни съставки!

Необходими продукти:

250 гр агнешко месо, нарязано на малки кубчета

2 с.л. масло

1 глава лук, нарязан на ситно

1/2 ч.л. куркума

1 щипка канела

1,5 с. л. подправка зеленчуков бульон

1/2 ч.ч. червена леща

1 консерва сварен нахут

5 глави дребен лук, почистени

3 с.л. фиде

4 с.л. нарязан на ситно кориандър или магданоз

черен пипер на вкус

500 гр. белени домати

 

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата.

Всичко се разбърква за около 5 минути.

Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета и се прибавят към месото. Сместа се оставя да поври 10 минути.

Към нея се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и зеленчуковата подправка. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 минути, докато омекне месото.

Добавят се и почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето.

След 5 минути супата е готова! Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за мароканска супа „Харира”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg