Приготвили сме ви една екзотична рецепта за супа, която идва от най-горещите краища на света, за да ви стоплим в мразовитото време! Насладете се на тази мароканска супа „Харира” с агнешко месо, леща, нахуд, канела… Абе, все интересни съставки!
Необходими продукти:
250 гр агнешко месо, нарязано на малки кубчета
2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно
1/2 ч.л. куркума
1 щипка канела
1,5 с. л. подправка зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. червена леща
1 консерва сварен нахут
5 глави дребен лук, почистени
3 с.л. фиде
4 с.л. нарязан на ситно кориандър или магданоз
черен пипер на вкус
500 гр. белени домати
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата.
Всичко се разбърква за около 5 минути.
Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета и се прибавят към месото. Сместа се оставя да поври 10 минути.
Към нея се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и зеленчуковата подправка. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 минути, докато омекне месото.
Добавят се и почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето.
След 5 минути супата е готова! Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.
Добър апетит!