Рецепта за многозърнести блокчета

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

В един  динамичен ден няма нищо по-хубаво от това да си вземеш кратка следобедна почивка и да се поглезиш с нещо вкусно, което да ти даде достатъчно енергия да завършиш работните си задължения успешно и без напрежение.

В такива моменти повечето от нас най-често посягат към поредното кафе, което всъщност усилва напрежението и чувството за глад, вместо да ни даде тонус и настроение.

Но днес, в сайта "Кулинарно в кухнята с Йоана"  (www.kulinarno-joana.com), се натъкнахме на страхотна алтернатива - многозърнести блокчета. Те са чудесна здравословна, следобедна закуска, можем да си ги приготвим сами в домашни условия и най-хубавото -  ще ни заредят с голяма доза добро настроение! Ето я и точната рецепта...

Необходими продукти:

·         80 гр. фини овесени ядки

·         80 гр. сурови слънчогледови семки

·         80 гр. сурови тиквени семки

·         80 гр. сусам

·         6-7 суп. лъж. мед

·          

Начин на приготвяне:

Нагрява се тефлонов тиган.  В него се запичат първо по отделно за няколко минути, докато придобият цвят: сусама, овесените ядки, слънчогледовото и тиквеното семе. После още минута - две всички заедно.

Още топли  ядките се изсипват в купа и към тях се добавя меда като сместа се разбърква добре.

В плитка тавичка се постила хартия за печене.  Сместа се изсипва равномерно и се заглажда като се пресоват ядките с твърд плосък предмет (може да използвате малка дървена дъска) и се покриват и отгоре с хартия за печене.  Десертът се оставя да стегне за един час.

Пресованият блок се обръща върху дъска за рязане, отделя се хартията и се нарязва на парчета, според предпочитанието ви за форма и грамаж за порция.


 

Коментари към "Рецепта за многозърнести блокчета":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg