Рецепта за омлет с патладжан, шунка и кашкавал

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако се чудите какво да си хапнете, предлагаме ви да заложите на нещо по-традиционно – омлет! Но ако го направите с патладжан, шунка и кашкавал, ще се убедите, че вкусът му ще е повече от интересен. Ето как става!

 

Необходими продукти:

4 яйца

1 среден патладжан

сол

няколко тънки резена кашкавал

няколко тънки резена шунка

олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Почистете патладжана и го нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Посолете ги обилно и ги оставете да престоят 1 час. След това ги изплакнете от излишната сол и ги подсушете добре.

Изпържете ги в сгорещено олио от двете страни и ги оставете върху кухненско руло да се отцедят от мазнината.

Разбийте яйцата с вилица и ги посолете. В сгорещен тиган с малко олио излейте 1/3 от разбитите яйца. Запържете ги за няколко секунди и отстранете тигана.

Отгоре се поставете 1/2 от изпържените кръгчета патладжан, резените шунка и кашкавал. Покрийте с останалите кръгчета патладжан и върнете тигана на котлона.

Залейте внимателно с останалите яйца и оставете омлета да се запържва 1-2 минути. Накрая го обърнете внимателно, за да се изпържи от другата страна.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за омлет с патладжан, шунка и кашкавал":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg