Рецепта за патладжани и чушки с орехов сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате да наблягате на зеленчуковите ястия, особено в по-топлите дни, предлагаме ви нещо лесно и вкусно, което да си забъркате - патладжани и чушки с орехов сос. Всъщност става дума за съвсем традиционно предястие, но специалният сос му придава малко по завъртян вкус. Ето как става!

 

Необходими продукти:

3 патладжана

1 кг чушки

1 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. орехови ядки
6 скилидки чесън
сол

 

Начин на приготвяне:

Патладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и се оставят да се отцедят.

След като сокът им се отдели, парчетата се изпържват в 2/3 от мазнината и се изваждат.

Чушките се почистват от дръжките и семките и също се изпържват.

В останалата част от мазнината се запържват счуканите орехови ядки и пресованият предварително чесън.

Добавя се малко вода, посолява се и, след като кипне, сместа се сваля от котлона.

Патладжаните и пиперките се нареждат в чиния и се заливат с ореховия сос.

И това е! Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за патладжани и чушки с орехов сос ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg