Рецепта за пиле с пармезан и моцарела

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Хапва ли ви се нещо вкусно? Тази рецепта за пиле с моцарела и пармезан определено ще задоволи апетита ви! Толкова е вкусна, а най-готиното е, че не се приготвя особено трудно. Ето как става.

 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

2 скилидки чесън

3 (пеперуда) пилешки гърди без кожа

475 мл готов доматен сос за спагети

5-6 листа пресен босилек

220 г сирене Моцарела

40 г настърган Пармезан
150 г хлебни крутони тип Кубети

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 С.

Измийте, подсушете и разрежете на половинки пилешките филета.

Намаслете тава (с размери около32,5 x 23 см) със зехтин и поръсете с пресования чесън и люспите от червения пипер.

Наредете пилешките парчета, след което полейте с доматения сос и поръсете с накъсани листа босилек. След това покрийте филетата с половината нарязана на филийки Моцарела и поръсете с половината Пармезан.

Отгоре разпределете хлебните крутони, след което покрийте и с останалата Моцарела и останалия Пармезан.

Ястието се пече около 35 минути, а след като се извади от фурната се оставя да престои 5-7 минути.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за пиле с пармезан и моцарела ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg