Рецепта за пъдпъдъци с грозде в сос от вино

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За любителите на деликатесите и по-изтънчените ястия сме подготвили една много апетитна рецепта - пъдпъдъци с грозде в сос от вино, подправени с естрагон.

Звучи божествено, нали? Ако искате да изненадате половинката си с романтична вечеря, това ястие е чудесен вариант!

 

Необходими продукти:

8 пъдпъдъка

8 клонки естрагон
2 с. л. краве масло
150 г бяло вино

400 мл пилешки бульон

150 г бяло грозде (без семки)

 

Начин на приготвяне:

Във вътрешността на всеки пъдпъдък сложете по една клонка естрагон, сол и черен пипер.

В дълбока тенджера загрейте маслото и запържете пъдпъдъците от всички страни, докато добият златист цвят.

Добавете виното и след като заври сложете бульона и гроздето.

Тиганът се похлупва и пъдпъдъците се оставят да къкрят десетина минути. След това ги извадете, заедно с гроздето, и ги оставете на топло.

Оставете соса на котлона, докато стане 1/3 от него. След това го филтрирайте и с него залейте пъдъпъдъците и гроздето.

Сервирайте ястието много топло.

 

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за пъдпъдъци с грозде в сос от вино ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg