За любителите на деликатесите и по-изтънчените ястия сме подготвили една много апетитна рецепта - пъдпъдъци с грозде в сос от вино, подправени с естрагон.
Звучи божествено, нали? Ако искате да изненадате половинката си с романтична вечеря, това ястие е чудесен вариант!
Необходими продукти:
8 пъдпъдъка
8 клонки естрагон
2 с. л. краве масло
150 г бяло вино
400 мл пилешки бульон
150 г бяло грозде (без семки)
Начин на приготвяне:
Във вътрешността на всеки пъдпъдък сложете по една клонка естрагон, сол и черен пипер.
В дълбока тенджера загрейте маслото и запържете пъдпъдъците от всички страни, докато добият златист цвят.
Добавете виното и след като заври сложете бульона и гроздето.
Тиганът се похлупва и пъдпъдъците се оставят да къкрят десетина минути. След това ги извадете, заедно с гроздето, и ги оставете на топло.
Оставете соса на котлона, докато стане 1/3 от него. След това го филтрирайте и с него залейте пъдъпъдъците и гроздето.
Сервирайте ястието много топло.
Добър апетит!