Рецепта за смокинова торта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Сезонът на едно от любимите ни изкушения, които виреят край морето – смокините, вече настъпи. Така че време е да си забъркаме нещо вкусно със сочните плодове. Какво ще кажете за една торта?

 

Необходими продукти:

800 г смокини

1/2 кг бутер тесто

1/3 ч.ч. захар

1 ч.л. канела

1/2 ч.ч. бадеми  

1/2 ч.ч. стафиди

1/2 ч.ч.ром

1 ч.ч. червено вино

1 лимон

 

Начин на приготвяне:

На смокините им се отстранява горната част с дебелина 1 см. Смесват се с настърганата кора от лимона, канелата и виното.Слагат се на котлона, кипват се и се варят 15 минути на слаб огън.

Стафидите се заливат с ром и се варят до омекване.

Тестото се разточва, слага се върху влажна тава и се пече в предварително загрята фурна 15-20 минути.

Приготвя се крем като захарта се смесва със счуканите бадеми, налива се малко от рома, в който са се варили стафидите и се кипва.

Тестото се изважда от фурната. Върху него се нанася приготвеният крем. Смокините се разрязват на половинки и се разполагат върху крема. Десертът се пече още 10 минути до пълна готовност.


 

Коментари към "Рецепта за смокинова торта ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg