Рецепта за тиквени браунис

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

 

Обичате ли браунис? А лакомства от тиква? Ако отговорът ви е: „Да и да!”, значи със сигурност трябва да пробвате тази рецепта за тиквени браунис. Много е интересна като съчетание на вкусове и е страхотна идея, с която да направите неделята си още по-приятна.

 

Необходими продукти:

175 г млечен шоколад

3 с. л. краве масло

125 г (1/2 ч. ч.) захар

2 ч. л. ванилова есенция

2 големи яйца

80 г (1/2 ч. ч.) брашно

1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. сода

За тиквения слой:
100 г крема сирене със стайна температура
50 г захар
100 г (1/2 ч. ч) тиквено пюре
1 голямо яйце
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. ванилова есенция
1/4 ч. л. мляна канела

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 С и намаслете огнеупорна квадратна форма (20 см).

За да приготвите тиквения слой:

В малка купа се разбиват крема сиренето със 50 г захар. Прибавя се тиквеното пюре и сместа се разбива много добре. Добавят се яйцето, брашното, есенцията и канелата. Сместа още веднъж се разбива добре и се оставя настрани.

За да приготвите тестото за браунис:

Кравето масло и шоколадът се разтопяват на водна баня и се свалят от огъня. Прибавя се захарта и се размесва. Добавят се ваниловата есенция - яйцата едно по едно, като след всяко яйце тестото се разбърква добре. Накрая се прибавят брашното, содата и солта, след което тестото се разбърква.

За да приготвите тиквените браунис:
 Половината от тестото за брауни се изсипва в подготвената тава. Отгоре се поставя тиквеният слой и накрая се покрива с останалото тесто за брауни.

С помощта на дълъг шиш или остър нож се разбърква тестото, като целта е да се правят "завъртулки".

Тиквеното брауни се пече 30 минути. Охлажда се до стайна температура, след което се нарязва на квадрати.

Да ви е сладко! 


 

Коментари към "Рецепта за тиквени браунис":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg