Ако сте фенове на палачинките, със сигурност ще се влюбите в тази рецепта за ябълкови палачинки. Те наподобяват сладкиш и са просто страхотни! Ужасно са вкусни и се приготвят лесно…
Необходими простукти:
500 г брашно
10 г бакпулвер
500 мл прясно мляко
4 броя яйца
500 мл газирана вода
3 с.л.захар
1 щипка сол
4 броя, едри ябълки
олио или масло за намазване на тигана
лимони или лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте млякото с яйцата и добавете захарта и солта. Долейте газираната вода и се разбъркайте добре.
Започнете за добавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Оставете палачинковото тесто да престои за 15 минути, докато леко втаса.
Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резени и ги пуснете в купа с вода и лимонов сок, за да не почернеят.
Загрейте 1 л. олио в тиган и сипете 1 черпак от тестото. Оставете го само да се разлее по дъното, а щом периферията на палачинката се изсуши, наредете няколко ябълки и ги притиснете.
Долейте веднага малко от тестото, за да не паднат плодовете, когато обърнете палачинката. Щом ябълковата палачинка придобие загар, се обръща.
Процедурата се повтаря с останалите палачинки.
Поднесете с мед, канела или сладко по избор.
Да ви е вкусно!