Рецепта за ябълкови палачинки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте фенове на палачинките, със сигурност ще се влюбите в тази рецепта за ябълкови палачинки. Те наподобяват сладкиш и са просто страхотни! Ужасно са вкусни и се приготвят лесно…

 

Необходими простукти:

500 г брашно

10 г бакпулвер

500 мл прясно мляко

4 броя яйца

500 мл газирана вода

3 с.л.захар

1 щипка сол

4 броя, едри ябълки

олио или масло за намазване на тигана

лимони или лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте млякото с яйцата и добавете захарта и солта. Долейте газираната вода и се разбъркайте добре.

Започнете за добавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Оставете палачинковото тесто да престои за 15 минути, докато леко втаса. 

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резени и ги пуснете в купа с вода и лимонов сок, за да не почернеят.

Загрейте 1 л. олио в тиган и сипете 1 черпак от тестото. Оставете го само да се разлее по дъното, а щом периферията на палачинката се изсуши, наредете няколко ябълки и ги притиснете.

Долейте веднага малко от тестото, за да не паднат плодовете, когато обърнете палачинката. Щом ябълковата палачинка придобие загар, се обръща.

Процедурата се повтаря с останалите палачинки.

Поднесете с мед, канела или сладко по избор.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за ябълкови палачинки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg