Рецепта: Пълнени тиквички с бекон

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Това е една много лесна, но изключително вкусна рецепта, която може да спретнете набързо без особени усилия или кулинарни познания. Обичаме простите неща, онези, които можеш да приготвиш за нула време, особено ако си се прибрала изтощена от работа, а вкъщи те чакат гладни гърла.

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1/4 до 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч. л. къри
  • 1/2 домат
  • 1 ч.л. мащерка
  • 2 тиквички
  • 1 глава лук
  • кашкавал
  • черен пипер
  • бекон

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте тиквичките и ги разрежете на половина по дължина. С помощта на супена лъжица издълбайте вътрешността на тиквичките, но не я изхвърляйте, ще ви е нужна да пълнежа.

След това нарежете половината домат (не прекалявайте с количеството, защото плънката може да стане твърде водниста) на малки кубчета, нарежете издълбаната вътрешност на тиквичката и ги смесете. Нарежете и лука на ситно, загрейте една лъжица масло или олио в тиган и запържете леко лука, като към него добавите и кърито.

Накрая нарежете бекона на кубчета, като за още по-добър вкус, можете леко да го запържите. Смесете доматите, нарязаната вътрешност на тиквичките, лука и бекона, и добавете една лъжичка сметана, мащерка, черен пипер и сол на вкус. С помощта на лъжица напълнете тиквичките и ги пъхнете във фурната за около 20 минути. След това извадете и поръсете със настърган кашкавал и запечете още 10-15 минути. 


 

Коментари към "Рецепта: Пълнени тиквички с бекон":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg