Сексът! Най-важният фактор за успех (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Сексът продава? Сексът води към успех? Изтъркано е, да! Вижте обаче една по-различна гледна точка по тези въпроси, на която попаднахме в lifehack.bg и която е основана на теориите на Наполеон Хил за сексуалната трансформация.

Определено е интересна! Затова решихме да споделим с в вас част от материала „SEX…Най-важният фактор за успеха”…

„…

Светът се управлява от човешките емоции. На тях дължи съществуването и развитието си нашата цивилизация. В своите действия хората се ръководят в много по-голяма степен от чувствата си, отколкото от разума. Творческата способност на мозъка може да се активизира единствено от емоции и никога от разсъждения.

Най-мощното от всички човешки чувства е сексуалното желание. Съществуват и други естествени стимуланти, но нито един от тях, нито дори всичките, взети заедно, нямат силата на сексуалния порив.

Търговията, Продажбите, Сексът и Парите

Един учител, който завърши кариерата си с около трийсет хиляди ученици, обучени в занаята на продажбите, направи шокиращото откритие, че най-умелите продавачи са в същото време са и най-силно сексуалните хора. Тайната е в тъй наречения личен магнетизъм, който не е нищо друго освен форма на сексуална енергия.

Силно сексуалните хора са надарени със силен магнетизъм и това им носи доста пари. Тази витална сила може чрез тренировки и познаване на същността й да се окаже ключов фактор във взаимоотношенията между хората. Тя се предава на друг или по един от следните механизми:

1. Ръкостискане

Докосването на ръката само по себе си е индикатор за наличие на магнетизъм или за отсъст­вието му.

2.Тембърът на гласа

Магнетизмът, или сексуалната енер­гия, „оцветява” гласа, модулира го така,че той звучи очарователно и предразполагащо.

3. Езикът на тялото

Силно сексуалните хора се движат грациозно, бързо и с лекота.

4. Мисловните внушения

Силно сексуалните хора смесват мисълта си с емоции или най-малкото могат да го пра­вят, когато пожелаят, с което влиянието им над окол­ните се засилва.

5. Външността

Силно сексуалните хора отдават особено внимание на външния си вид. Те обикновено изби­рат внимателно облеклото си, винаги изглеждат стилно, поддържат фигурата си.

Когато избира хора за своя екип, всеки добър мениджър по продажбите гледа първо личното обаяние на кандидата. Това е първото, главното изискване за добрия търговец. Хора, лишени от сексуална енергия, трудно получават вдъхновение за работа, не са ентусиазирани, а ентусиазмът е нещо, без което бизнесът и търговският нюх в частност просто не могат да съществуват.

Общественият деятел, ораторът, свещеникът, юристът, търгове­цът, ако са лишени от сексуална енергия, остават обикновени некадърници, що се отнася до умението им да въздействат на околните.

Като вземем предвид факта, че околните се поддават на влиянието на другите само когато то по някакъв начин докосне чувствата им, ще разберем колко важна за търговския нюх е сексуалната енергия. Добрите търговци дължат успеха и богатството си на своето, все едно осъзнато или, неосъзнато, умение да трансформират сексуалната си енергия в професионален ентусиазъм!

Само вие можете да направите от себе си гений

Сексът сам по себе си е мощен стимул за действие, но неговата сила е често неконтролируема като циклон. Когато сексуалната енергия се смеси с любовната, тя дава в резултат спокойствие в стремежа към целите, точност на преценките, усещане за равновесие.

Нима има човек, преминал четиридесетте, който да не разбира истинността на това твърдение и да не може да го прилага в своя полза?

Когато, воден единствено от своя сексуален нагон, мъжът се стреми да задоволи една жена, той може да постига значими неща и вероятно в повечето случаи го прави, но действията му са хаотични, деформирани и напълно разрушителни. С цел да задоволи жената и воден единствено от своята сексуална страст, мъжът е способен да краде, да мами и дори да извърши убийство.

Когато обаче тази емоция е примесена с любов, същият мъж започва да управлява и контролира действията си с уравновесеност и здрав разум.

Любовта и сексът са чувства, способни да издигнат мъжа до висотите на необикновени постижения. Любовта играе ролята на предпазен клапан, който изпуска напрежението и внася равновесие, конст­руктивност, спокойствие. Емоциите не са нищо друго освен състояния на ума”.


 

Коментари към "Сексът! Най-важният фактор за успех (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg