Следваканционна депресия? Да, има такова чудо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Сезонът на отпуските вече приключи и сега е моментът да забием здраво ток в градския асфалт и да се впуснем в преследването на нови висоти в кариерата…

Ок, Септември е идеален за това! С едно изключение обаче. Вместо да се чувстваме отпочинали и презаредени от летните емоции, ни е едно такова… сдухано. Познато ли ви е? Ако „Да!”, нека ви кажем нещо! Нормално е.

Доказано е, че синдромът на следваканционната депресия си е съвсем реален проблем. Той обикновено засяга 35% от хората и най-честите му симптоми са отпадналост, умора, сънливост, главоболие, липса на концентрация и апетит, мускулни болки или неприятности с храносмилателната система. Ако имате такива, само спокойно обаче! Според специалистите те отшумяват след 10-14 дни.

И все пак Антонио Юста - невролог в мадридската болница „Сан Камило” предупреждава, че тези симптоми могат да продължат и по-дълго време. Особено при хора на възраст между 45 и 55 години, които понасят резките смени на биоритми по-трудно. В такива случаи е най-добре да се обърнете към лекар.

Но не си мислете и че е задължително да преминете през състояние на следваканционна депресия. Можете да го избегнете като си доставяте малки удоволствие, но на често. Вечери с приятели, уикенд извън града, романтична среща, филмова вечер… С други думи, най-добрият начин да запазите позитивната си нагласа е като се отдавате на хобитата си възможно най-често. Направете го! 


 

Коментари към "Следваканционна депресия? Да, има такова чудо! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg