Солена торта от зеленчукови омлети

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Да, сладките торти са голяма вкусотия. Но и солените са доста изкушаващи, нали? Ето тази, например, е страхотна. Тя се прави от няколко различни зеленчукови омлета и комбинацията еее... Адски апетитна! Ммм, определено трябва да се пробва...

Необходими продукти:
1/4 кг червени чушки
3-4 с. л. олио
100 г тиквички
100 г печурки
2 глави кромид
2 патладжана
100 г спанак
100 г зелен фасул
1/2 връзка босилек
60 мл (1/4 ч. ч.) течна готварска сметана
15 яйца

Начин на приготвяне:
Чушките се измиват, почистват се от семките и се нарязват на парченца и се запържват в олиото.

Всички останали зеленчуци и гъбите се измиват и подсушават. Тиквичките се нарязват на кубчета, гъбите - на тънки резенчета, а патладжаните – на филийки. Кромидът пък се обелва и нарязва на ситно.

Всички зеленчуци поотделно се запържват леко в олиото. Поотделно се бланшират за около 3-4 минути спанакът и зеленият фасул.

Спанакът се намачква като пюре, а фасулът се нарязва н а дребно.

Листенцата на босилека също се нарязват на дребно.

С всеки зеленчук и с по 1 яйце отделно се изпържват 7 омлета. Те се нареждат в намаслена тавичка, като цветовете се редуват.

Останалите яйца се разбиват със сметаната и босилека и се изсипват върху тортата. Тя се пече около 40 минути на слаба фурна (140 С).

Преди да се сервира, тортата се оставя да изстине в тавата.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Солена торта от зеленчукови омлети":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg