Срещу грип и простуда… Медитация!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако искате да се предпазите от грип и простуда, но не сте привърженици на медикаментите и витамините под формата на таблетки, пробвайте да го направите по съвсем различен начин. Медитирайте!

Според учени от Уисконсинския университет в Медисън, освен че медитацията намалява стреса и подобрява настроението, тя е и чудесен начин да повишите защитните сили на организма си.

Оказва се, че тези които обичат да се отдават на това занимание или пък да спортуват умерено, страдат по-рядко от простуда и грип. Необходими са ви около 8 седмици занимание с медитация или с по-лек спорт като спортно ходене, например, за да подсилите имунитета си.

Тази зависимост станала ясна след ново изследване, което продължило 9 месеца и в което участвали 150 души, разделени на три групи. Първата се занимавала активно с медитация, втората с бягане на пътека, а третата с нищо. Учените пък имали за задача да наблюдават здравето им.

Е, познайте! Резултатите били повече от категорични – участниците, които медитирали и спортували страдали много по-рядко от грип и простуда!


 

Коментари към "Срещу грип и простуда… Медитация!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg