Стресът простудява! Карайте я по-спокойно…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

В сезона на настинките се оказва адски важно да сме… спокойни. Да, много спокойни! Колкото и странно да ви звучи, оказва се, че стресът простудява. Така че, приятели, карайте я по-леко! А и идва декември, време е да се настроим на по-празнична вълна…

Какво е обяснението за този странен факт ли? Много просто – стресът е способен да прецака имунната ни система така, както нищо друго. А това пък ни прави много по-податливи на досадните настинки през студените дни.

Логично! Ако вие не искате да си дадете почивка от напрежението, тялото ви само ще ви предизвика да го направите. И това вече си има научно доказателство!

Американски учени са изследвали 176 жени, част от които са били подложени на стрес през последните 12 месеца. Те страдали от депресия и силна тревожност. Оказва се, че именно при тях вероятността да се разболеят от грип или простуда е два пъти по-голяма. Освен това имунната им система става по-малко чувствителна към хормона на стреса.

Според друг експеримент пък се оказва, че възпалителните процеси в организма се катализират със стрес. Това отново води до отслабване на имунитета и… „любимите” ни грип и настинка.

И още нещо много важно. Бременните жени трябва да избягват стреса на всяка цена! Мами, работата никога няма да свърши и ако сами не помислите за себе си и бъдещите си бебчета, никой друг няма да го направи. Е, може би татковците, де!

Мисълта ни е, че сега ви е паднало да си почивате и да се глезите, така че възползвате се. Не се поддавайте на стреса! В противен случай това може да усложни бременността и да наруши правилното развитие на бебето.


 

Коментари към "Стресът простудява! Карайте я по-спокойно…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg