Суфле капучино

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Добро утро, петък! Толкова те чакахме, така ти бленувахме и ето, че се случи! Последният работен ден за тази година. Приятели, нека го посрещнем подобаващо с нещо горещо, вкусно, засищащо и много събуждащо – суфле капучино, например! Грабвайте престилките и превърнете тази сутрин в истинско удоволствие за сетивата си!

Необходими продукти:

За суфлето:

1 ч.л. масло или маргарин
1 с.л. захар
¼ ч. захар
1 с.л. инстантно кафе
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/8 ч.л. канела на прах
2 големи белтъка
1/8 ч.л. сос тартар

За шоколадовия сос:

¼ ч. прясно мляко или течна сметана
30 г. немного сладък шоколад
1 ч.л. масло или маргарин
½ ч.л. инстантно кафе
1/8 ч.л. канела на прах

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 190 градуса. Намажете два съда, подходящи за суфле с 200-250 г. масло и поръсете с 1 с.л. захар. В голяма чаша изсипете кафето, ванилията, канелата и 1 ч.л. вода и разбъркайте добре. С помощта на миксер разбийте белтъците и соса тартар в дълбока купа, като в същото време добавяте останалата захар до плътност на сместа. След това изсипете кафето в сместа и разбивайте докато се получи хомогенна смес. Сложете сместа в съдовете за суфле. Печете се 10 минути.

Докато чакате суфлето да стане готово започнете с приготвянето на шоколадовия сос. В чаша смесете всички продукти и сложете в микровълнова фурна на висока степен за 30 секунди. След това разбъркайте добре и нагласете на още 15 секунди и разбъркайте отново, за да се получи гладка смес.

След като суфлето се изпече разчупете средата му с помощта на лъжица и залейте с шоколадовия сос. Това е! Сега се отпуснете на дивана и се не бързайте да тичате към офиса днес! Все пак е петък и то последният работен за тази година!


 

Коментари към "Суфле капучино":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg