Сълзите на един полицай трогнаха света!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
Сълзите на един полицай трогнаха света!
Снимков материал: www.abs-cbnnews.com

Хората могат и да са добри, нали е казано, че добротата щяла да спаси света. Сигурно е вярно, аз вярвам, че е така.


Няма значение какъв си - дали си политик, дали си крадец, или просто най-обикновен човек. Какъвто и да си, ти можеш да бъдеш добър. Хората по-често трябва да се замислят за малките неща в живота. Винаги има някой, който да е по-зле от вас, но вероятно има и други, които са по-зле и от първите, така че радвайте се на каквото имате, докато го имате.


Ето нека вземем пример от филипинския полицай Хоселито Севиля от град Кезон. Той е най-обикновен полицай, а в Кезон, също както в София, сега има протести. И там полицията взима допълнителни часове, а и те са хора, и те се преуморяват.


Един полицай, обаче, явно е не само преуморен, но и емоционално изтощен. Докато Хоселито Севиля изпълнява полицейския си дълг и следва заповедите които са му дадени, протестиращите избухват и започват да крещят срещу него с въпросите: „Защо го правите?”, „Защо сте срещу нас?”, „Защо ни избутвате така и ни удряте?”. Полицаят е показал знак с ръка за мир, но протестиращите продължават да викат по него. Накрая, колкото и да се е опитвал да се сдържи, емоциите му са надделели и сълзите са потекли от очите му, а думите му са били: „Аз съм полицай, аз просто си върша работата”.


Какво ли се е въртяло в главата му, вероятно той изобщо не е искал да е там, срещу народа си, но в действителност това му е работата, за добро или за лошо. Хубавото е, че все пак добри хора има, такива които винаги ще проявят разбиране към чувствата на другите. След като полицаят се разплакал хората се обърнали към него с усмивка, прегръщали го и го успокоявали, че нещата ще се оправят, една жена му подала кърпичка, а той не пускал щита си и плачел.


От снимките виждаме, че полицаят е едър, корав мъж, не бихме предположили, че би се разплакал, но ето, че го е направил. Понякога това да плачеш е хубаво, прогонваш лошото от себе си, успокояваш се и дори ти олеква.


Хора, всички сме хора, със своите плюсове и минуси, съвършени няма, но всички сме красиви и добри по свой начин. Нека да вземем пример от добрите намерения на полицая, от добрината на протестиращите и да се научим, да се опитаме да бъдем по-добри с хората около нас!
 


 

Коментари към "Сълзите на един полицай трогнаха света!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg