Тайната на перманентното отслабване. Ето я!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Колко пъти ви се е случвало да отслабнете, да станете супер яки мацки… и после лавинообразно да си върнете килограмите. Че и отгоре! Твърде много? Е, време е да смените тактиката!

Няма да ви обясняваме за поредната диета, а ще ви светнем за един трик, който научихме съвсем наскоро от учените. А именно – тайната на перманентното отслабване е в подготовката и постепенното преминаване към диета!

Оказва се, че тази гадинка, наречена йо-йо ефект, застига жените, които решават да стартират нова диета от раз, много по-често. Просто, защото рязката смяна на хранителния режим, е страхотен стрес за организма. Стрес, който го провокира да си върне изгубените килограми, колкото се може по-скоро и дори нещо повече – да складира за черни дни.

За да го отучите от този навик, трябва да подходите по-плавно. Започнете постепенно да се лишавате от някои неподходящи храни и да намаляте порциите, които приемате. Препоръчително е да го правите 8 седмици, преди да преминете към същинската диета.

Всичко това си е подкрепено и с доказателства. Учени от Станфордския университет изследвали 260 жени. Те били разделени в две групи като първата започнала диета веднага, а втората след 8-седмична подготовка.

Резултатите били впечатляващи! Тези, които преминали подготовка, отслабнали по-бързо и запазили килограмите си за по-дълго.

И обратното. Дамите, които започнали строг режим на хранене рязко, след това качили двойно повече килограми спрямо другите. 


 

Коментари към "Тайната на перманентното отслабване. Ето я! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg