Танци, манци… Срещу депресия!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Отново е петък, отново градусът на настроението ни започва да се повишава право пропорционално на наближаването на края на работната седмица. А за да се отърсим тотално от сивото ежедневие, смятаме да изпробваме най-новия метод срещу депресия – танците!

Е, сами се досещате, че всъщност способността им да отпускат и развеселяват не е нещо ново под слънцето. Само че сега си има и научни доказателства, че танцуването е страхотен начин да се справим с проблеми като депресия, хронична умора, главоболие и стрес.

Д-р Ана Дюберг е провела специално изследване, за да разбере как танците влияят на момичетата с различни типове психосоматични разстройства. 112 участнички на възраст от 13 до 18 години с проблеми като депресия, тревожно състояние, постоянна умора, главоболие и болки в гърба и шията били разделени на 2 групи. Едните посещавали школа за танци два пъти седмично в продължение на 8 месеца. Другите не е променили начина си на живот.

Резултатите били впечатляващи! Първата група не само подобрила състоянието си значително, но и положителният ефект се е запазил година след края на лечението!

Така че, приятели, отпуснете му края! Разкършете се, повеселете се… В крайна сметка най-важното е да се чувстваш добре.


 

Коментари към "Танци, манци… Срещу депресия! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg