Тиквички, пълнени с миди, Пармезан и ананас

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да ви изкушим с малко по-нестандартно ястие, така че ако си падате по кулинарните експерименти, то със сигурност ще ви заинтригува. Ето как да си приготвите тиквички, пълнени с миди, Пармезан и ананас.

 

Необходими продукти:

500 г изчистени миди

4 тиквички

1 консерва ананас

1-2 ч. л. уни сос

1 скилидка чесън

1-2 стръка копър

млян черен пипер

2-3 листа босилек

50 г сирене "Пармезан"

 

Начин на приготвяне:

Тиквичките се срязват на две по дължина, издълбават се и се сваряват за около 10 минути.

Вътрешната им част се нарязва на ситно и се смесва със сварените миди и парченцата ананас.

Овкусява се с уни сос, чесън, копър, черен пипер и босилек.

С тази смес се пълнят тиквичките и се слагат да се пекат на фурна. 10 минути преди да са готови напълно се поръсват със сирене „Пармезан”.


 

Коментари към "Тиквички, пълнени с миди, Пармезан и ананас":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg