Днес сме решили да ви изкушим с малко по-нестандартно ястие, така че ако си падате по кулинарните експерименти, то със сигурност ще ви заинтригува. Ето как да си приготвите тиквички, пълнени с миди, Пармезан и ананас.
Необходими продукти:
500 г изчистени миди
4 тиквички
1 консерва ананас
1-2 ч. л. уни сос
1 скилидка чесън
1-2 стръка копър
млян черен пипер
2-3 листа босилек
50 г сирене "Пармезан"
Начин на приготвяне:
Тиквичките се срязват на две по дължина, издълбават се и се сваряват за около 10 минути.
Вътрешната им част се нарязва на ситно и се смесва със сварените миди и парченцата ананас.
Овкусява се с уни сос, чесън, копър, черен пипер и босилек.
С тази смес се пълнят тиквичките и се слагат да се пекат на фурна. 10 минути преди да са готови напълно се поръсват със сирене „Пармезан”.