Френски шоколадов крем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте любители на шоколада и си падате по сладките кремове, то този френски шоколадов крем със сигурност ще ви изкуши! Ето как да си го направите...

Необходими продукти:
2 яйца
1 жълтък
1 стрък ванилия
80 г (1/3 ч. ч.) кафява захар
500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко
50 г натурален шоколад с висок % какао
1 ч. л. какао на прах

Начин на приготвяне:
Млякото се изсипва в малка тенджера и се добавя разрязаният стрък ванилия заедно със семената. Кипва се и огънят се изключва, а тенджерата се похлупва. Оставя се за 30 минути, след което се прецежда.

Междувременно шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.


Фурната се загрява на 160 С.

В голяма купа се разбиват яйцата с жълтъка. Сипва се постепенно млякото, като се продължава с разбиването на сместа. Прибавят се разтопеният шоколад и какаото.

Кремът се разбърква и се разпределя по шолите. Отстранява се образувалата се коричка по повърхността и шолите се поставят в голяма тава с гореща вода като трябва да са потопени до средата във водата.

Голямата тава се поставя във фурната на средна скара. Френският шоколадов крем се пече 30-35 минути, след което леко се охлажда и всяка шола се запечатва с фолио.

Преди поднасянето кремът се поставя в хладилник за 2-3 часа.

Да ви е сладко!
 


 

Коментари към "Френски шоколадов крем ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg