Храните с най-много арсен?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Заради замърсявания на околната среда арсенът, подобно на живака, оловото и други метали, е възможно да се натрупа в някои храни. Те се насищат от трупащите се във водата и почвата какви ли не отровни вещества, вредните химикалиидващи от промишлеността.

Арсенът е силна отрова, която причинява поражения на белия дроб, бъбреците, кожата, пикочния мехур, пречи на хормоните, метаболизма и работата на имунната система.

Ето в кои храни може да се натрупва най-много.

Брюкселско зеле

Изследвания сочат, че редовно консумиращи брюкселско зеле хора имат нива на арсен с до 10,4% по-високи спрямо тези, които никога не включват в менюто този зеленчук.

Брюкселското зеле е от семейството на кръстоцветните като карфиола, броколите, които принципно са много полезни.

Риба с тъмно месо

В месото на риба тон, скумрия, сьомга, сардина, лефер, риба меч има с около 7,4% по-високо съдържание на арсен.

Тези риби са също много полезни, ако сме сигурни, че са от екологично чист регион.

Ориз

Тук проучванията са противоречиви, но някои все пак отбелязват наличие на арсен в ориза.

Пилешко

Освен хормоните и антибиотиците, за които се говори все по-често, се счита, че в в птичето месо се натрупва в известни количества и арсен. Фуражите, с които се хранят птиците, могат да съдържат известни количества от вредния елемент.

Бира и вино

Следи от арсен може да има в бирата и виното, заради замърсената вода, с която се приготвят.
 

Вижте още:

Как съхраняваме по-добре плодове и зеленчуци

Плодовете са опасни за зъбите


 

Коментари към " Храните с най-много арсен?!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg