Обожаваме скариди! Можем да ги ядем всякак – варени, печени, със спагети, в салати… Изобщо, през лятото ги консумираме на макс! „Черпим” ви с една от любимите ни рецепти – шишчета със скариди. Много са вкусни, пробвайте ги!
Необходими продукти:
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с. л. зехтин
щипка китайска подправка " Пет Аромата"
сок от 1 лайм
156 г сурови тигрови скариди
Начин на приготвяне:
Почистете чушката от семената и я накълцайте на много ситно. Пресовайте чесъна и разбъркайте него, чушката, подправката „Пет Аромата”, зехтина и сока от лайма в плитка неметална купа.
Овкусете със сол и черен пипер, след което добавете скаридите.
Разбъркайте добре, покрийте и оставете в хладилника за 30-60 минути.
В това време накиснете дървени шишове в студена вода за 20 минути.
Нанижете маринованите скариди по 4 на всеки шиш.
Печете върху загрята скара по 2-3 минути от всяка страна като се намазвате с останалата марината.
Да вие вкусно!