Обичате ли шоколадови изкушения? Подозираме, че да! Е, ако не грешим, със сигурност ще ви изкушим. Ето с тази разкошна рецепта за френски шоколадов крем...
Необходими продукти:
2 яйца
1 жълтък
1 стрък ванилия
80 г (1/3 ч. ч.) кафява захар
500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко
50 г натурален шоколад с висок % какао
1 ч. л. какао на прах
Начин на приготвяне:
Млякото се изсипва в малка тенджера и се добавя разрязаният стрък ванилия заедно със семената. Кипва се и огънят се изключва, а тенджерата се похлупва.
Млякото се оставя за 30 минути, след което се прецежда. Междувременно шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Фурната се загрява на 160 С.
В голяма купа се разбиват яйцата с жълтъка. Сипва се постепенно млякото, като се продължава с разбиването на сместа. Прибавят се разтопеният шоколад и какаото. Кремът се разбърква и се разпределя по шолите. Отстранява се образувалата се коричка по повърхността.
Шолите се поставят в голяма тава с гореща вода като шолите трябва да са потопени до средата във водата. Голямата тава се поставя във фурната на средна скара.
Френският шоколадов крем се пече 30-35 минути. Леко се охлажда и всяка шола се запечатва с фолио. Кремът се поставя в хладилник за 2-3 часа преди поднасянето.
Да ви е сладко!