Приятели, днес започваме с изкушенията още от сутринта! Защото какво е неделята без нещо сладичко за поглезване. Е, как ви звучи да се размажете с един шоколадов кейк с маскарпоне? На нас ни звучи повече от вкусно...
Необходими продукти:
За тъмната смес:
100 гр. шоколад
150 гр. краве масло
3 яйца
150 гр. захар
50 мл прясно мляко
200 гр. брашно
1 п. бакпулвер
За бялата смес:
200 гр. маскарпоне /аз имах 250 и го сложих всичкото/
80 гр. захар
2 яйца
Начин на приготвяне:
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня или на слаб котлон и се оставят настрани да се поохладят.
Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и добавяме млякото.
Отделно пресяваме бакпулвера и брашното и прибавяме на части към яйчната смес.
Накрая добавяме и разтопения шоколад и масло. Разбъркваме добре и разпределяме готовата смес в предварително застлана с хартия за печене тава.
За бялата смес смесваме маскарпонето със захарта и разбиваме до пълното разтваряне на захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и готовата смес изсипваме много внимателно върху шоколадовата.
Добър апетит!