Шоколадов кейк с маскарпоне

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Приятели, днес започваме с изкушенията още от сутринта! Защото какво е неделята без нещо сладичко за поглезване. Е, как ви звучи да се размажете с един шоколадов кейк с маскарпоне? На нас ни звучи повече от вкусно...

Необходими продукти:

За тъмната смес:

100 гр. шоколад

150 гр. краве масло

3 яйца

150 гр. захар

50 мл прясно мляко

200 гр. брашно

1 п. бакпулвер

За бялата смес:
200 гр. маскарпоне /аз имах 250 и го сложих всичкото/
80 гр. захар
2 яйца

 

Начин на приготвяне:

Шоколада и маслото се разтапят на водна баня или на слаб котлон и се оставят настрани да се поохладят.

Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и добавяме млякото.

Отделно пресяваме бакпулвера и брашното и прибавяме на части към яйчната смес.

Накрая добавяме и разтопения шоколад и масло. Разбъркваме добре и разпределяме готовата смес в предварително застлана с хартия за печене тава.

За бялата смес смесваме маскарпонето със захарта и разбиваме до пълното разтваряне на захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и готовата смес изсипваме много внимателно върху шоколадовата.

Добър апетит!


 

Коментари към "Шоколадов кейк с маскарпоне":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg