Щастието и успехът са избор! Личен избор

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Нека ви споделим един текст, част от един текст, за да сме точни, който дава една по-различна перспектива за това какви са успелите хора. Или може би не! Едно е сигурно обаче – той ни напомня, че успелите и щастливите не са тези, които нямат проблеми. Те са тези, които решават да бъдат такива, въпреки проблемите…

Вижте този откъс от статия, на която попаднахме в lifehack.bg. На нас ни подейства отрезвяващо и вдъхновяващо, дано и на вас!

„Той се движеше по магистралата със сто километра в час и всичко стана за миг. Нещо встрани от пътя привлече погледа му и когато той отново погледна в посоката, в която пътуваше, имаше само секунда, за да реагира.

Беше прекалено късно.

Следващият му съзнателен момент беше, когато се събуди на болнично легло с туптяща болка, без да може да се помръдне, без да смее да диша. Три четвърти от тялото му беше покрито с ужасни изгаряния от трета степен. Той обаче отказа да се предаде. Пребори се, върна се към живота и продължи кариерата си. Тогава претърпя следващия разтърсващ удар – самолетна катастрофа, която го остави завинаги парализиран от кръста надолу.

В живота на всеки мъж и жена идва момент на пределно предизвикателство – момент, в който се проверяват всички ресурси, с които разполагаме. Момент, в който животът изглежда несправедлив. Момент, в който вярата, ценностите, търпението, съчувствието, способността ни да се съхраним, са доведени до краен предел, дори отвъд тях.

Някои хора използват подобни тестове като шанс да станат по-добри, други позволяват на тези събития да разрушат живота им.

Дали сте се замисляли някога какво определя различния начин, по който човешките същества реагират на предизвикателствата на живота? Какво създава лидера, преуспяващия? Как така много хора по света живеят радостно, независимо от всички беди, които са изпитали, докато други, които като че имат всичко, живеят живот, пълен с отчаяние, гняв и депресия?

Нека споделя с вас друга човешка история и да отбележим разликите между двамата.

Той е баснословно богат, изключително талантлив артист, с огромна тълпа почитатели. На двадесет и две години става най-младия член на прославената комедийна трупа на Чикаго – „Секънд Сити”.

….

Става една от най-нашумелите телевизионни звезди на 70-те години, после – една от най-известните национални филмови звезди. Пренасочва се към музиката и се радва на същия незабавен успех. Има десетки възхищаващи се от него, приятели, добър брак, чудесни къщи в Ню Йорк и Мартас Винярд. Като че ли има всичко, което човек би могъл да пожелае.

Кой от тези двама души бихте желали да бъдете? Трудно е да си представим, че някой би предпочел живота на първия. Нека ви кажа обаче още нещо за тези двама души.

Първият е един от най-жизнените, силни и преуспяващи хора, които познавам. Името му е У. Мичъл и той е жив, в добро здраве и живее в Колорадо.

След ужасната катастрофа с мотоциклета, той се радва на повече успех и щастие, отколкото повечето хора постигат през целия си живот. Той завърза чудесни приятелства с някои от най-влиятелните хора в Америка.

Стана милионер. Дори кандидатства за член на Конгреса, независимо от факта, че лицето му е силно обезобразено. Лозунгът на неговата кампания: “Изпратете ме в Конгреса и ще видите, че не съм само едно хубаво лице.”

Всички вие вероятно сте чували за втория човек… Вероятно ви е доставил много удоволствие и радост. Казва се Джон Белуши. Той беше един от най-известните комици на едно малко по-минало време и един от най-преуспяващите артисти в шоубизнеса през 70-те години. Белуши можа да обогати живота на безброй много хора, но не и своя собствен. Когато на тридесет и три години умря от, както постанови следователят, „остро отравяне от кокаин и хероин“, малцина от онези, които го познаваха бяха изненадани. Човекът, който имаше всичко, беше станал безволев, неконтролируем, преждевременно остарял наркоман.

И така, питам ви, каква е разликата между тези, които имат и тези, които нямат? Каква е разликата между тези, които могат и тези, които не могат? Каква е разликата между тези, които действат и тези, които бездействат? Защо някои хора преодоляват ужасни, немислими нещастия и превръщат живота си в триумф, докато други, независимо от всички предимства, обръщат живота си в катастрофа? Защо едни използват всеки свой опит и го карат да работи за тях, а други използват всеки опит, за да го накарат да работи против тях? Каква е разликата между У. Мичъл и Джон Белуши? Каква е разликата, която променя из основи качеството на живота?

Цялата разлика идва от това, по какъв начин общуваме със самите себе си и от действията, които предприемаме. Какво правим, когато опитваме всичко възможно, за да успеем и въпреки това нещата се объркват?

Хората, които преуспяват, имат не по-малко проблеми от тези, които се провалят. Единствените хора без проблеми са тези в гробищата.

Провалът се отличава от успеха не по това, което ни се случва. Цялата разлика се състои в това, как възприемаме случилото се и какво правим после”.


 

Коментари към "Щастието и успехът са избор! Личен избор":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg