Всеки знае да прави яйца по панагюрски, но вие знаете ли как стават яйцата по бургаски? Ако не, време е да разберете! Защото са лесни като детска игра, а са толкова вкусни, че нямаме думи...
Необходими продукти:
2 домата
3 яйца
4 с. л. олио
сол
червен пипер
1/2 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
Измитите домати се нарязват на филийки и се нареждат в тиган, прибавя се половин чаена чаша вода, щипка сол, червен пипер.
Загрява се до завиране. Отгоре се чукват яйцата и тиганът се покрива с капак.
Ястието ври до втвърдяването на белтъка.
Накрая яйцата се изваждат с решетеста лъжица, а сосът се изсипва около тях.
Добър апетит!