Рецепта за морковена торта с крем от сирене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За морковената торта има доста противоречиви мнения, но тази рецепта определено си заслужава да се опита. Комбинацията на съставки като моркови, орехови ядки, канела, портокалов сок и крема сирене е наистина… галеща небцето!

 

Необходими продукти:

150 г брашно

150 г кафява захар

50 г захар

2 яйца

100 мл олио

200 г фино настъргани моркови

50 г орехови ядки
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. мляна канeла
1/4 ч. л. мляно индийско орехче
сок и настъргана кора от 1 портокал

За глазурата:

150 г крема сирене (Алмете, Буко или Филаделфия)
2 с. л. пудра захар
1 с. л. портокалов сок

орехови ядки за украса

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 С и нарежете или счукайте ореховите ядки на дребно.

Разбийте яйцата на пяна и добавете захарта, след което разбивайте всичко в продължение на 5 минути. Сипете олиото и отново разбивайте.

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и орехчето, след което го прибавете към тестото. Всичко това се разбърква добре и се добавят морковите, настърганата портокалова кора и орехите.

Разбъркайте тестото и го прехвърлете в намаслена кръгла форма (20 см). Печете 30-40 минути, а ако върха на морковената торта започне да прегаря, я покрийте с алуминиево фолио.

Продупчете още топлата торта на няколко места и я залейте с портокаловия сок.
След което я оставете да се охлади напълно.

Разбъркайте крема сиренето с пудрата захар и сока и украсете морковената торта с приготвената глазура. По желание я украсете и с накълцани орехови ядки.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за морковена торта с крем от сирене":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg