10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Поддържането на чист дом е жизненоважно не само за физическото, но и за емоционалното и психическото ви здраве. Не можете да си представитекакви ползи може да има поддържането на чисто пространство, включително облекчаване на стреса и избягване на нападения от вредители.

Но докато почистването се свързва с намаляване на стреса и създаване на положителна среда, как можете да увеличите енергийната вибрация на дома си, като междувременно се освободите от отрицателни въздействия?

Защо изобщо да прекарвате времето си в такова нещо? Не би ли ви било по-добре да се съсредоточите върху релаксацията?

Е, като повишите количеството положителни вибрации в дома си, релаксацията ще се получи естествено. Ще откриете, че споровете намаляват и наистина ще се почувствате много по-спокойни.

В тази връзка ето няколко начина да постигнете това като засилите позитивните вибрации в дома си.

1. Запалете градински чай

 

Градинският чай (салвия) е растение родом от средиземноморския регион, което се използва за кулинарни цели. Но знаете ли също така , че можете  да изгорите пръчици, изработени от градински чай, за да привлечете позитивизъм в дома си? Запалете една пръчица и се разходете из къщи разнасяйки аромата. Оставете миризмата да ви отпусне и мислете за положителни неща.

2. Отървете се от някои неща

Добре е от време на време да разглеждате вещите из къщи и да се замислите дали наистина имате нужда от тях.

Ако трупате вещи, които накрая просто стоят по чекмеджетата и в бюрото ви, отървавайте се от наистина ненужното. Много е терапевтично да дарите такива предмети, тъй като ще получите комбинация от удовлетворението, което идва от това да помагате на другите, да давате и да разчистите своето пространство.

3. Вземете си хималайска солена лампа

Вече сме писали за лампите от хималайска сол, но отново ще кажа - вземете си такава.

Хималайската сол е една от най-чистите соли, които можете да закупите. Не само че е невероятно здравословно за ядене, но под формата на лампа, тя прочиства и премахва миризмите от въздуха и в дома ви.

Тези лампи също така отделят частици от отрицателни йони, които освобождават пространството ви от положителните йони (това са тези, които не искате). Плюс това, те изглеждат великолепно и романтично.

4. Пейте весели песни

Силата на музиката е голяма. Не е нужно да се отнасяте сериозно към музиката, за да извлечете предимствата й. Не е нужно дори технически да го наричате пеене, ако не искате - просто отворете устата си и издавайте звуци, които ви правят щастливи. Облечете любимата си дреха и пейте когато никой не слуша.

Това не само ще намали стреса ви; то ще донесе и положителни вибрации в пространството ви.

5. Медитирайте

 

Медитацията върши чудеса за човешкия мозък. Освен това е чудесен начин да привлечете положителна енергия във вашия дом. Единият от видовете е трансценденталната медитация, ако не сте сигурни как да започнете.

6. Използвайте етерични масла

 

Етеричните масла имат редица ползи, за които не знаем. Има много различни "аромати" съществуващи на пазара от които избирате - от анасон, през мащерка до чесън и риган.

Ето един бърз съвет, ароматите на лимон и грейпфрут ще повишат енергията на вашия дом, докато лавандулата прави чудеса за облекчаване на нервните вибрации около къщата ви.

7. Отглеждайте растения

 

Има много растения, които можете да отглеждате в дома си, за да укрепите здравето си. Всеизвестно е, че те помагат за прочистването на въздуха около дома ви, което само по себе си е изключително енергийно, както показаха обширни изследвания на НАСА.

Космическата агенция съобщава, че лилията на мира - спатифилум, дяволския и обикновения бръшлян са едни от най-добрите растения за премахване на замърсителите във въздуха на вашия дом.

8. Палете ароматни клечки и свещи

Тамянът е имал мистично значение още за древните египтяни. Силно ухаещото вещество може да успокои ума ви. Има много аромати, от които да избирате. Купувайте само натурални, тъй като това ще увеличи максимално положителната енергия във вашето пространство.

9. Свежи цветя

Има причина те да бъдат подарявани като романтични подаръци от векове. Цветята имат двоен ефект; те могат да добавят цвят във всяка стая, както и страхотен естествен аромат. Цветята в интериора, (а и навън) създават една много приветлива, положителна среда.

10. Вдигнете тези щори

 

Слънчевата светлина е  нещо хубаво, дава жизненост и настроение. Не го блокирайте с плътни завеси или щори - отворете прозореца си и оставете свежия въздух и слънцето да изпълват пространството ви, носейки положителна, естествена енергия.


 

Коментари към "10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg