10 навика, които провалят щастието ни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Можете да бъдете толкова щастливи, колкото не сте и подозирали, че е възможно. Да, можете! Ако се отървете от тези 10 навика, които провалят живота на всеки, който ги допуска в него. Направете го още днес...

 

Живеете в миналото

Независимо дали живеете с хубави или лоши спомени, да прекарвате настоящето си в друго време няма да доведе до нищо добро. Усмихнете се на днешния ден и го усетете с всяка фибра на тялото си. Защото истинската магия на живота е тук и сега!

 

Говорите негативно за себе си

Няма начин, просто яма начин да накарате света да види положителната ви страна, ако самите вие не я виждате и не му я представяте. Едно от най-важните неща, за да бъдете щастливи, е да обичате и уважавате себе си. За да се научите, започвайте деня си като записвате 10 неща, които харесвате и на които се възхищавате в себе си.

 

Отлагате

Колкото повече го правите обаче, толкова повече ще се измъчвате от мисли, че има нещо, което трябва да свършите. А това не е много приятно, нали? Затова наложете си никога да не отлагате нещата, които могат да бъдат свършени на момента – така ще се чувствате освободени!

 

Обвинявате другите за собствените си неуспехи

Да поемете отговорността за начина, по който се развива животът ви е колкото плашещо, толкова и успокояващо. Когато изберете да не бъдете жертва на обстоятелствата, а творец на собственото си бъдеще, ще се почувствате по-силни и спокойни за бъдещето си от всякога.

 

Работите за за заплатата

Да работиш само заради парите е едно от най-големите наказания, които можете да си наложите. В крайна сметка истинският смисъл на работата е да ни кара да Живеем, а не да съществуваме. Тя заема огромна част от живота ни и трябва да ни кара да се чувстваме пълноценни и ако не го прави, значи е време да промените нещо. Дайте си малко време, за да разберете какво е това, което истински искате да правите, и започнете да предприемате крачки към постепенното му осъществяване. Не е нужно да бързате и рязко да сменяте посоката, но знайте, че никога не е късно за промяна.

 

Никога не приемате предизвикателства

Рискът е като солта на живота и истината е, че нищо значимо не е постигнато без доза безразсъдство. Свиването в ъгъла, оставането в зоната на комфорт, бягането от проблемите – всички тези неща водят до зацикляне. Ако искате да промените нещо в живота си, ще трябва да се осмелите да прекрачите границите на всичко, което ви е познато. На бас, че ще откриете един много по-вълнуващ свят!

 

Сравнявате себе си с другите

Животът на другите често ни изглежда по-розов от нашия, често си мислим и че те са постигнали повече от нас, че са по-добри от нас... Но всичко това също толкова често е една голяма илюзия! Ние виждаме само повърхността, а се оставяме тя да даде дълбок отпечатък вътре в нас. Приемете, че сте уникални, че струвате, че имате да дадете на света нещо, което никой друг няма и спрете да се оглеждате завистливо в другите. Защото това е най-сигурният начин да омаловажите себе си.

 

Неблагодарни сте

Радвайте се и благодарете дори и за лошите си преживявания, дори и за най-големите си грешки... Защото всички те обикновено ни дават най-ценните уроци! Постигнете ли това, ще можете да бъдете благодарни и за малките мигове на щастие в живота.

 

Не сте егоистични

В случая говорим за онзи здравословен егоизъм, който всеки трябва да проявява към себе си. Трябва, защото е израз на любов към нас самите. А ако тази любов и загриженост липсват, няма как да ги дадем и на другите, нали?! Обичайте първо себе си, обичайте и всички хора около себе си и не наранявайте никого.

 

Опитвате се да бъдете личност, което всъщност не сте

Отричането на собственото Аз не води до нищо добро. Това ще ви направи нещастни! Важно е да разберете, че не всички ще ви харесват и одобряват и това е нормално. Но ако сте себе си – без маски, ще намерите хората, които ви ценят такива, каквито сте.

 

Вижте още: 

7-те тайни на щастието

Формулата на щастието 
 


 

Коментари към "10 навика, които провалят щастието ни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg