11 правилa за абсолютен успех

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Понякога собствените ни страхове ни пречат да постигнем всичко, което искаме. Ако осмислим тези правила обаче, успехът ни е гарантиран!


1. В лошото винаги има нещо добро. Няма лошо без добро. Злото не е еднозначно и не съществува отделно от доброто. Всичко, което можем да наречем мъка и страдание, винаги има положителен ефект.


2. Няма успех без врагове. Помнете това, и когато се появи враг в живота ви – знайте, че това е първият етап към безусловния успех. Вашите врагове, това са хора, към които трябва да изпитвате уважение.


3. Пазете се от лоши хора. Това са хора, които постоянно се оплакват и разпространяват проблемите си върху другите. С тях е трудно да се общува и вредят на всяко начинание. Като правило, това са много завистливи хора.


4. Научете се да казвате "Не". Това е много полезна дума в живота ви.


5. Работете постоянно. Бъдете страстни в своята област. Хората, които са в постоянно движение, могат да постигнат категоричен успех в живота. Но не приемайте мързела като враг. Мързелуването - това е възможност да осмислите дейността си обективно. Дори когато гледате филм и на пръв поглед сте напълно завладени от него, все още мислите за вашата работа.


6. Завистта е настоящият ви враг. Неспособността да я овладеете ще ви попречи. Много е важно да се справите със завистта. Когато развиете умението си да мислите обективно, тогава ще постигнете абсолютният успех.


7. Няма по-голяма заблуда от "грижете се за приятелите - те ще бъдат полезни." Осмислете и разберете - това не е така. Онези, които наричаме приятели – те също са хора. Когато се движите напред, възможно е те да останат в миналото.


8. Вашата крепост - това е семейството. Силното, сплотено семейство е залог за успех в живота. Това е вашата опора и подкрепа. Няма по-голям стимул да продължим напред, отколкото възхищението на партньора и необходимостта от обучение на децата. Когато успеете, само семейството със сигурност ще остане с вас.


9. Не можете да постигнете абсолютен успех като по команда. Пътят е дълъг и какво точно ще ви се случи по него, зависи само от вас. Но не става с щракване на пръсти.


10. Възможността да се отдели зърното от плявата по отношение на хората и техните съвети - много важно качество. Понякога човек говори, само за да говори. При работа с хора никога не приемайте за даденост всичко, което те казват. Не гледайте на външния вид, но обърнете внимание на тяхната кауза.


11. Убеждавайте хората, че при тях всичко ще се получи. Направете така, че от вас да не лъха безнадеждност. Приветливост, любов към позитивното общуване, доброжелателността към хората – това е бонус, който липсва на много хора. А е много лесен за постигане – като за начало е достатъчно да се научите да благодарите за всичко.

 

Вижте още:


Действията, които носят изключителен успех

5 начина да спрем да се съмняваме в себе си
 


 

Коментари към "11 правилa за абсолютен успех":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg